Selectează o Pagină

Tablete Grafice

graphic tablets EN

Tabletele grafice sunt dispozitive de lucru  si  indicare ce sunt utilizate in principal pentru munca creativa si proiectarea pe computer. Acestea permit o precizie incredibila in pozitionarea stiloului, nivelul presiunii si inclinarea.  Replica intreaga gama de lucru si miscari a mainii umane si au devenit un instrument esential pentru artistii din intreaga lume, de la ilustratori si pictori, la animatori si dezvoltatori de jocuri, la fotografi si retusatori.

Dispozitivele de acest tip sunt utilizate si in alte medii, dar sunt  din ce in ce mai folosite ca alternativa la mouse-ul clasic. Pozitia in care mana tine stiloul pare sa fie mult mai naturala si mai confortabila decat cu alte dispozitive de indicare. Designul si materialele utilizate in productia lor faciliteaza aderenta si previn alunecarea.

Tabletele sunt impartite in doua grupe de baza:

tablete cu ecran LCD

Acestea iau forma unui monitor care afiseaza o imagine pe un ecranul  integrat ce are o suprafata sensibila la atingere. Principalul sau avantaj este ca ne putem  uita direct la elementul la care lucram – mana care aplica modificarile.

tablets with LCD screen

tablete cu stilou

Sunt un fel de tampon, citind pozitia absoluta a stiloului. Principala diferenta fata de o tableta cu ecran este ca ne vom  uitata  la monitorul din fata, fara a  vedea mana si miscarile sale.

pen tablets

Tablete derivate

Caietele electronice sunt dispozitive autonome care nu necesita conectarea la un computer, laptop sau smartphone. Ele ne ofera deplina libertate de a lucra pe teren,  ne permit sa notam idei, texte, schite si desene, aproape oriunde (intr-o calatorie, intr-un tren, intr-un autobuz sau intr-o cafenea). Sunt indispensabile in timpul prezentarilor sau prelegerilor la intalnirile de afaceri. Cand ne intoarcem acasa / la serviciu, putem transfera toate fisierele salvate pe computerul nostru (USB sau Bluetooth) si putem continua editarea. Caietele electronice sunt foarte usoare, la indemana si permit munca neintrerupta timp de cateva ore, fara a fi nevoie sa reincarcare.

Tablet derivative

CARACTERISTICI TABLETE

 • Marime

Dimensiunea dispozitivului si dimensiunea zonei de lucru determina caracteristicile utilizarii sale – merita sa tineti cont de acest lucru atunci cand alegeti o tableta. Cu cat este mai mare, cu atat lucrarea va fi mai detaliata. Pe de alta parte, dimensiunile mai mici va permit sa va deplasati  pe ecran mult mai repede fara sa va obositi mana.

 • Stilouri

Sofisticarea stiloului va determina cat de detaliate sunt informatiile despre pozitia cursorului. Cele mai bune pixuri pot detecta unghiurile de inclinare si au o transmisie rapida a datelor, astfel incat miscarile editoriale sa poata fi netede si fara  intarziere vizibila. Daca utilizati o tableta stilou ca inlocuitor al mouse-ului, luati in considerare o solutie economica, dar fiabila.

 • Tastele functionale si meniul radial

Ca standard, exista doua taste functionale pe stilou, echivalente cu doua butoane ale mouse-ului. Cand utilizati programe de editare / grafica, tableta trebuie sa fie echipata cu mai multe, sau de preferinta mai mult de o duzina de taste functionale carora li se pot atribui comenzi rapide pentru un anumit program. In aplicatiile de birou acest lucru nu este un „must have”, dar si o configuratie adecvata poate creste semnificativ confortul muncii. O solutie foarte convenabila este dotarea tabletei cu un meniu rotund care permite modificarea precisa si lina a parametrilor selectati.

Grupurile de produse XP-PEN si Wacom oferite de Stovaris:

 • Tablete cu ecran LCD:
  – XP-PEN: Artist, Artist Pro and Innovator
  – Wacom: Cintiq and Cintiq Pro
 • Tablete cu stilou:
  – XP-PEN: Star, Deco and Deco Pro
  – Wacom: Intuos, Intuos Pro and Intuos Pro Paper
 • Caiete electronice:
  – XP-PEN: Note Plus
  – Wacom: Bamboo
 • Accesorii pentru tablete:
  – XP-PEN and Wacom.

Acest grup de produse se bazeaza pe solutiile companiilor:

XP-PEN

Persoana de Contact:

Paweł Waszniewski

Product Manager
tel. +48 885 805 609
p.waszniewski@stovaris.pl

Marcin Cichecki

Sales Director
tel. +48 222 484 000
m.cichecki@stovaris.pl