Selectează o Pagină

Monitorizare inteligenta de retea

Ce este monitorizarea inteligenta a retelei?

Monitorizarea inteligenta a retelei este o problema foarte larga si are in sprijinul sau diverse sisteme si tehnologii. Cel mai adesea prin termenul de monitorizare a retelei intelegem diferite tipuri de dispozitive care examineaza performanta si traficul de retea pentru a controla pe deplin ceea ce se intampla in reteaua noastra; dispozitivele sunt utilizate pentru a asigura securitatea retelei impotriva atacurilor externe.

  • IDS (sisteme de detectare a intruziunilor),
  • IPS (sistem de prevenire a intruziunilor),
  • DLP (Prevenirea scurgerilor de date),
  • APM (Application Performance Management).

Al doilea aspect al monitorizarii este de a asigura eficienta maxima, eficacitatea si optimizarea costurilor in raport cu sistemele si dispozitivele mentionate mai sus. Aici producatorii vin in ajutor oferind produse si solutii care creeaza o platforma cunoscuta si sub denumirile de : Vizibilitate de retea si Platforma de livrare a securitatii.

In fata APT, si a altor amenintari, este esential ca sistemele de securitate si sondele de diagnostic sa aiba o vizibilitate deplina a traficului de retea al unei  companii si sa previna pierderea chiar si a pachetelor individuale de date.

Ce beneficii sunt garantate de monitorizarea completa a retelei corporative?

Pentru a profita de toate capacitatile acestor solutii tehnologice, acestea trebuie mai intai sa se potriveasca corespunzator cu infrastructura existenta. Un analizor modern de retea poate analiza continuu si foarte precis tot traficul de legaturi. Scopul principal al monitorizarii retelei este, desigur, protectia sa impotriva amenintarilor externe, inclusiv a atacurilor hackerilor. Acest lucru se traduce direct intr-o protectie mult mai eficienta a datelor sensibile.

Folosind analizoare de retea moderne  va puteti baza pe mai multe alte avantaje cheie; un bun analizator de retea utilizat intr-o intreprindere include, printre altele:

  • Control complet asupra traficului de internet,
  • Identificarea problemelor de performanta ale retelei si eliminarea lor,
  • Gestionarea mai usoara a intregii infrastructuri IT,
  • Implementarea mult mai rapida si mai ieftina a noilor solutii tehnologice.

Infrastructura IT moderna, in special in companiile  mari, este intr-adevar complicata si foarte dezvoltata, acest lucru face ca un analizor de retea sa fie un dispozitiv absolut obligatoriu in astfel de locuri.

Acest grup de produse se bazeaza pe solutiile companiilor:

Allegro Packets

Persoana de Contact:

Jarosław Kupiec

Business Development Director
tel. +48 222 484 000
j.kupiec@stovaris.pl

Michał Sobieski

Product Manager
tel. +48 609 603 188
m.sobieski@stovaris.pl