Selectează o Pagină

Comutatoare de retea

Comutatoarele de retea sunt dispozitive care primesc pachetele  de date receptionate si le redirectioneaza catre destinatia lor in retele locale (LAN). Comunicarea intre dispozitive are loc prin cabluri de cupru sau fibra optica. Comutatoarele sunt mai „inteligente” decat hub-urile de retea utilizate anterior care,  pur si simplu au redirectionat pachete folosind toate porturile, cu exceptia celor pe care le-au primit. Huburile nu puteau distinge intre utilizatorii din retea si erau mai putin eficiente.

Comutatorul de retea este impartit in doua grupuri – neadministrat si gestionat

Neadministrat – poate functiona imediat din cutie. Cu toate acestea cele neadministrate  nu sunt la fel de avansate ca switch-urile gestionate ci, doar  sunt concepute pentru ca utilizatorul sa inceapa utilizarea lor fara a fi nevoie de instalare si configurare. Astfel de dispozitive sunt mai potrivite pentru solutii de uz casnic, datorita simplitatii lor de utilizare (cel mai adesea sunt comutatoare fizice pe carcasa) si disponibilitatii de a functiona fara a necesita cunoștințe IT avansate.

Gestionat – au o gama larga de optiuni pentru modificare si ajustare la cerinte. Cele mai comune metode de gestionare sunt CLI (interfata linie de comanda), care poate fi accesata prin ex. porturi seriale, telnet, SSH, agent SNMP sau interfata de retea accesata printr-un browser web.

Comutator de retea – Caracteristici:

– Activati sau dezactivati porturile desemnate;

– Manipulati latimea de banda a conexiunii sau setarile duplex;

– Setati porturi prioritare;

– Filtrati adresele MAC si multe alte caracteristici de securitate, cum ar fi TACACS + si RADIUS;

– Tehnologiile Spanning Tree Protocol (STP) si Shortest Path Bridging (SPB) pentru a preveni buclele;

– Protocol simplu de gestionare a retelei (SNMP) pentru a monitoriza conexiunea si calitatea dispozitivului;

– Port Mirroring, care copiaza traficul de la un port la altul ce poate fi folosit de ex.  in solutii de retea; asemeni si Port Mirroring poate fi utilizat de exemplu in solutii de retea.

In oferta noastra veti gasi switch-uri de retea ale unor companii precum: Allied Telesis, Mellanox sau BDCOM.

Najlepszy wybór przełączników sieciowych	- Stovaris

Acest grup de produse se bazeaza pe solutiile companiilor:

NVIDIA 

Persoana de Contact:

Michał Sobieski

Product Manager
tel. +48 609 603 188
m.sobieski@stovaris.pl