Selectează o Pagină

IoT Gateways si Managementul Locatiei la Distanta

Internetul obiectelor (IoT)

Conexiune intretinuta stabil

Internetul Obiectelor a creat nevoia de a mentine un nivel ridicat de performanta atat pentru  centrele de date cat si pentru  dispozitivele de retea. Potrivit prognozelor Gartner, pana la sfarșitul anului 2020, vor exista aproximativ 20,8 miliarde de dispozitive in retea in intreaga lume. Odata cu cresterea exploziva a numarului de dispozitive in retea  si cu  IoT –ul devenind omniprezent, organizatiile din aproape fiecare industrie trebuie sa-si consolideze retelele cu solutii performante precum out-of-band cellular

Managementul obiectivelor critice

Pe masura ce muta resursele de calcul din centrele de date, printre altele, organizatiile trebuie sa gestioneze toate datele lor mai eficient – indiferent de unde provin. Routerele, comutatoarele și alte dispozitive de retea care sunt o parte fundamentala a computerului pot ajuta la gestionarea eficienta a datelor si a revizuirii lor.

Stovaris ofera solutii inteligente de gestionare a retelei de la Opengear. Aceste solutii permit administratorilor IT sa utilizeze conexiuni 3G și 4G LTE fiabile si intotdeauna disponibile in locul modemurilor tradiționale cu fir. O astfel de functionalitate permite (tuturor echipelor care lucreaza in cadrul aceleiasi organizatii) sa gestioneze si sa supravegheze de la distanta comutatoarele, routerele si alte puncte finale. In acest fel, chiar si un grup restrans de administratori IT pot asigura functionarea corecta a oricarui numar de puncte finale critice, in orice moment.

Combinând o investitie in IoT cu solutiile Opengear, organizatiile pot avea siguranta ca reteaua care le sustine  operatiunile va functiona corect si ca eventualele problemele ce pot aparea  vor fi  identificate rapid si usor rezolvate.

Managementul Locatiei la Distanta

Sub termenul general de  Remote Site Management (ZZL) exista solutii care sunt utilizate in centrele de date din intreaga lume. ZZL contine toate functiile cheie in forme compacte si economice. Aceste solutii garanteaza accesul in serie, monitorizarea mediilor IT si integrarea IoT.

Gestionarea unui mediu distribuit

Gestionarea în afara benzii reduce așa-numitul raport MTTR (timpul mediu de reparare) în mediile IT distribuite.

Procesul in curs de digitalizare, IoT-ul si descentralizarea tot mai mare a dispozitivelor creeaza  provocari complet noi pentru departamentele IT. Printre altele, devine necesara gestionarea mediilor de retea distribuite in birourile  aflate la distanta, facilitati de productie si cloud-uri private pentru a asigura conectivitate constanta si pentru a evita cheltuielile pe care le implica defectiunile de retea. In majoritatea cazurilor acest lucru se face central, dintr-o camera server situata la sediul companiei. Totusi, problema este ca, daca reteaua principala (in banda) cade sau conexiunea la Internet se intrerupe, nu exista telecomanda. Identificarea problemei necesita, de obicei, interventia unui  tehnician, care sa stabileasca la fata locului ce masuri trebuie luate (de exemplu, ce parti trebuie inlocuite). O alternativa este gestionarea in afara benzii, care ofera acces la echipamentele IT in orice moment, indiferent de functionalitatea si conectivitatea retelei locale.

Defectiunile la reteaua principala – ce trebuie facut atunci cand instrumentele in banda esueaza?

O singura defectiune hardware poate provoca intreruperea lucrului chiar si pentru cateva zile. Intr-o astfel de situatie un tehnician va interveni si uneori problema poate avea o rezolvare simpla, de exemplu prin repornirea dispozitivului, alteori problema este mai complexa si repararea necesita mai mult timp si efort. Oricum, calatoria la locul defectiunii  este asociata cu o pierdere de timp atat pentru tehnicianul de servicii IT, cat și pentru angajatii care nu au acces la sistemele cheie si nu isi pot indeplini sarcinile.

Deci, este usor de vazut de ce out-of-band management este o solutie atat de atractiva pentru administratorii de retea. Le ofera control asupra tuturor componentelor infrastructurii – chiar si atunci cand instrumentele in banda esueaza.

Solutii out-of-band cu protectie ridicata

Principiul este simplu: dispozitivele de retea au porturi seriale. Administratorii le pot accesa independent de reteaua gazda pentru a verifica starea dispozitivului. Pentru unele functii avansate de gestionare (de exemplu, actualizari de firmware), porturile dispozitivului sunt chiar singura modalitate de a le accesa. Daca un dispozitiv nu mai raspunde, administratorii pot efectua o „resetare hard” (pur și simplu se deconecteaza curentul).

Gestionarea in afara benzii va permite sa controlati si sa intretineti de la distanta componente precum servere, dispozitive WAN, echipamente de retea si surse de alimentare si sa reparati problemele conexe. Solutiile in afara benzii utilizeaza trecerea la eroare pentru a comunica cu consola administratorului in caz de esec al conexiunii. Aceasta este in general o conexiune celulara de mare viteză 4G LTE sau 3G. In zonele in care conectivitatea wireless este problematica, poate fi utilizata o conexiune modem ușor mai lenta.

Monitorizarea si depanarea automata asigura continuitatea activitatii business-ului dumneavoastra.

Gestionarea in afara benzii este utila nu doar in cazul unei intreruperi bruste, ci si in timpul operatiunilor recurente. Orice problema este detectata si rezolvata automat inainte de a perturba traficul de retea locala. Solutiile moderne sunt echipate cu un sistem de raspuns automat care reactioneaza la defectiunile retelei, oferind sfaturi de diagnostic si reparatii pentru problemele care apar frecvent.

Acest lucru va permite sa automatizati complet sarcini simple – cum ar fi detectarea unui router fara contact, notificarea administratorului prin SMS sau e-mail si repornirea dispozitivului.

OpenGear Out-of-Band Română

Acest grup de produse se bazeaza pe solutiile companiilor:

Advantech | LantronixOpengear |

Persoana de Contact:

Przemysław Prochera

Business Development Manager
tel. +48 668 157 173
p.prochera@stovaris.pl