Selectează o Pagină

Gestionarea la distanta a infrastructurii IT medicale

Majoritatea procedurilor spitalicesti sunt susținute de sistemele RIS / HIS.  Acestea  impun  functionarea continua a sistemelor IT, serverelor si arhivelor, cea mai mica perioada de nefunctionare poate provoca o situatie complicata in activitatea unei institutii medicale. Aceste sisteme sunt dovedite ca  minimizeaza timpul de nefunctionare al sistemelor cheie din camera serverului, permitand activarea acestora de catre persoane autorizate din orice loc, in orice moment convenabil. Aceste solutii si-au dovedit deja utilitatea si in alte domenii cum ar fi in domeniul bancar si al telecomunicatiilor.

In centrele medicale este adesea necesara separarea dispozitivelor de intrare / iesire ale statiei de lucru (monitor, tastatura, mouse) de unitatea centrala a computerului. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea asa-numitelor extensoare de semnal KVM. Producatorul unor astfel de solutii este compania Vertiv, care a dezvoltat o solutie Vertiv Avocent HMX8000, acest dispozitiv ofera acces la mai multe computere printr-o infrastructura de retea IP standard si permite utilizatorilor sa partajeze resurse. Deasemenea, ofera videoclipuri de calitate 4K printr-o singura legatura de fibra. Acest sistem este ideal pentru aplicatii care necesita  rezolutie inalta si latenta zero, cum ar fi transmisia video in timpul operatiei sau pentru sesiuni la distanta pentru medici. Extensorul KVM activat IP permite plasarea echipamentelor de calcul la distanta de statie si de utilizator, in medii securizate controlate de temperatura. Conceput pentru a imbunatati calitatea muncii si a reduce costurile IT, acest sistem ofera instrumente administrative puternice si control al conexiunii pentru resursele retelei, fara a compromite calitatea imaginii.

De ce sa folositi solutiile de acces Vertiv:

  • acces de la distanta de oriunde, oricand prin reteaua TCP / IP
  • raspuns rapid si acces complet in caz de esec
  • administrare centralizata astfel incat intreaga camera server sa fie pe un singur ecran
  • securitate cu drepturi de acces pe mai multe niveluri si criptarea datelor
  • scalabilitatea si independenta platformei hardware si software

Facilitatile medicale necesita conectivitate constanta pentru a sprijini aplicatiile si dispozitivele critice necesare pentru fiecare element de ingrijire a pacientului. Conectivitatea continua a retelei si noile dispozitive adaugate in mod constant la retea pot creste probabilitatea de esec. Aplicatiile medicale intensive in latime de banda, cum ar fi dispozitivele IoT medicale, fisele medicale electronice (EDM) si sistemele de arhivare a imaginilor (PACS) sunt esentiale pentru organizatiile de asistenta medicala, dar pun o presiune semnificativa  in retea.

Consolele de server Opengear asigura disponibilitatea retelei sigure si continue necesare pentru a indeplini cerinte de reglementare stricte, pentru a reduce costurile si pentru a imbunatati experienta pacientului. Recunoscute  pentru ca ofera rezistenta  completa a retelei, aceste dispozitive reprezinta raspunsul la provocarile complexe cu care se confrunta astazi institutiile medicale. Simplu de gestionat, rapid de implementat si scalabil in mii de locatii, acestea sunt compatibile cu orice mediu medical.

Solutiile Opengear ar trebui sa fie fundamentul planului de recuperare in caz de dezastru al oricarei institutii medicale. Software-ul Lighthouse Enterprise ofera  vizibilitate deplina in reteaua noastra, iar Smart Out-of-Band permite inginerilor sa monitorizeze, sa gestioneze si sa remedieze problemele IT din orice locatie la distanta. Combinate cu trecerea la o retea celulara care asigura disponibilitate continua prin 4G LTE, acestea sunt capabile sa continue functionarea normala a sistemelor medicale pana la rezolvarea problemei aparute in reteaua primara.

Acest grup de produse se bazeaza pe solutiile companiilor:

Opengear

Persoana de Contact:

Marcin Cichecki

Sales Director
tel. +48 222 484 000
m.cichecki@stovaris.pl

Przemysław Prochera

Business Development Manager
tel. +48 668 157 173
p.prochera@stovaris.pl