Selectează o Pagină
SuperMIcro zwiększa produkcję serwerów

PRIVIRE DE ANSAMBLU:

  • SK hynix a achizitionat afacerea SSD a companiei Intel si activele unitatii de productie Dalian NAND Flash din China.

  • Noua entitate se va numi „Solidigm”.

  • Prin sinergia portofoliului sau de afaceri SK Hynix isi propune sa devina o companie globala de tehnologie de prim rang.

 

SK Hynix Inc. a anuntat la sfarsitul lunii decembrie finalizarea primei faze de achizitie a  NAND  /flash si unitati SSD (Solid State Drive) de la Intel si unitatea de productie Dalian NAND flash din China. Acest lucru vine dupa ce fuziunea a primit aprobarea de la Administratia de Stat a Reglementarii Pietei din China – SK Hynix a fost de acord sa plateasca 7 miliarde USD pentru mutare.

In a doua faza a tranzactiei SK Hynix va achizitiona activele ramase legate de afacerea sa NAND de la Intel, inclusiv proprietatea intelectuala legata de productia si proiectarea memoriei flash NAND. De asemenea, compania va achizitiona o parte din personalul de cercetare si dezvoltare, angajati ai fabricii din Dalian si alte active intelectuale si nonintelectuale aferente. Inchiderea celei de-a doua faze este de asteptat sa aiba loc in martie 2025 cu  o plata de 2 miliarde de dolari ce va  finaliza intreaga tranzactie.

„Salut cu caldura membrii echipei Solidigm care se alatura familiei noastre. Aceasta achizitie va fi un moment de schimbare de paradigma pentru SK Hynix, aducand afacerea cu memorie flash NAND la cel mai inalt nivel global. Odata cu aceasta achizitie, SK Hynix va fi cu un pas mai departe in drumul sau spre a deveni o companie globala de tehnologie de prim rang.”

Park Jung-ho

vice-president and general manager, SK hynix

Afacerea SSD nou achizitionata va fi administrata de nou-infiintatul Solidigm, care va avea sediul in San Jose, California. Compania va produce si vinde solutiile achizitionate de SK Hynix. La finalizarea tranzactiei Lee Seok-Hee (actualul presedinte si CEO) va deveni presedintele sau executiv. Rob Crooke, fost VP senior al Intel, va lua locul CEO-ului Solidigm.

„Solidigm este gata sa devina urmatoarea mare companie de semiconductori din lume, creand o oportunitate fara precedent de a reinventa industria memoriei si stocarii datelor. Suntem fermi in angajamentul nostru de a conduce industria datelor intr-un mod care poate conduce cu adevarat umanitatea inainte.”

Rob Crooke

CEO, Solidigm

Expertii Stovaris vor fi bucurosi sa va ajute la stabilirea preturilor SSD-urilor SATA, SAS si NVMe de clasa enterprise de la companii precum:

La Stovaris, suntem bucurosi sa va ajutam cu orice solicitare care necesita un „server personalizat” pentru clientul final. Inclusiv serviciul de instalare gratuit si testarea serverelor achizitionate. Vom selecta serviciul adecvat si garantia extinsa de la producatorul SuperMicro, adaptate nevoilor si asteptarilor individuale ale utilizatorilor finali.

Ask our specialist about SK Hynix solutions

Piotr Król

Product Manager
p.krol@stovaris.pl
tel.: +48 509 049 109