Selectează o Pagină

Platforma Opengear NetOps Automation pentru gestionarea Centralizata a Centrelor de Date

Opengear NetOps Automation platform for centralized data center management

Stovaris distribuitor de hardware si servicii IT profesionale recomanda o solutie scalabila, dedicata centrelor de date de diferite dimensiuni. Intreaga solutie a fost testata de inginerii Stovaris si poate fi implementata integral sau in parti. Solutia este formata din servere QCT QuantaGrip D52BM-2U si platforma de automatizare Opengear NetOps, care este utilizata pentru gestionarea serverelor si a tuturor dispozitivelor din centrul de date.

Elemente ale unei solutii totale

QuantaGrip D52BM-2U – aspect general

QCT QuantaGrip D52BM-2U este un server de ultima generatie ce se bazeaza pe doua procesoare Intel Xeon. Platforma 2U este proiectata pentru o flexibilitate ridicata a configuratiei. Stovaris a folosit 8 servere echipate cu procesoare din seria Intel Gold, 384 GB RAM, stocare SSD rapida de 3,84 TB si ultima generatie de unitati Kioxia. Pentru a gestiona intreaga infrastructura a fost utilizata platforma Opengear NetOps Automation, formata din serverul consolei IM7200, serverul de operare OM2200 si software-ul Lighthouse.

Implementarea acestei platforme ofera acces garantat si continuu la resursele serverului si la alte dispozitive prin Smart Out-of-Band. Platforma Opengear NetOps Automation ofera o solutie centralizata de gestionare continua a operatiunilor, permitand gestionarea retelei dintr-o locatie centrala. Acest lucru minimizeaza necesitatea interventiei umane in centrul de date sau in echipamentele de asistenta  in retea.

Opengear OM2200  server de operare

Intregul sistem este construit pe dispozitive Opengear distribuite permitand prezenta si apropierea de orice locatie a centrului de date. Automatizarea completa a proceselor de afaceri devine extrem de usor de implementat, datorita managementului prin intermediul software-ului Lighthouse. Interfata software-ului Lighthouse cu date si module NetOps containerizate ofera functionalitati specializate si orientate spre actiune.

In plus, solutia vine cu modulul Secure Provisioning NetOps, care pre-automatizeaza aprovizionarea, gestionarea configuratiei, reprovizionarea si recuperarea in caz de dezastru a infrastructurii la distanta. Dispozitivul OM2200 este echipat cu sistem de montare pe rack; cand echipamentul este livrat intr-o anumita locatie, acesta este imediat funcțional. Aparatul are un sistem de securitate care garanteaza ca software-ul sistemului, configuratiile si cheile de autentificare nu au fost modificate inainte de instalarea sa in centrul de date. Cand porneste serverul de operare OM2200, software-ul Lighthouse transfera automat fisiere, imagini de configurare complete si scripturi catre server. Aceasta functionalitate se asigura ca intreaga infrastructura locala functioneaza in siguranta, de la un singur dispozitiv, fara interventia umana.

Software de gestionare a serverelor

Software-ul Lighthouse Centralized Management permite administratorilor sa identifice si sa gestioneze de la distanta retelele lor fara a fi nevoie sa calatoreasca (impreuna cu hardware-ul necesar) in locatii specifice. Implementarea si operarea platformei Opengear NetOps Automation costa semnificativ mai putin decat timpul de nefunctionare cauzat de esecurile la care sunt expuse serverele si intreaga infrastructura IT. Daca un inginer se deplaseaza la locul unui esec pentru a-l elimina complet, acesta provoaca perioade de nefunctionare care maresc direct pierderile financiare suportate de companii ca urmare a intreruperilor de continuitate a activitatii (de exemplu, lipsa vanzarilor, serviciul pentru clienti si generarea de profit).

Minimizeaza timpul de nefunctionare

Suita cuprinzatoare de produse Opengear, impreuna cu solutiile de server QCT, vor permite organizatiei dumneavoastra sa utilizeze pe deplin resursele de retea, atat primare cat si marginale (EDGE) – chiar si in cazul intreruperilor neasteptate.

 

Solutiile Opengear asigura gestionarea sigura a infrastructurii de retea critice prin:

Smart Out-of-Band
Protejeaza continuitatea afacerii la nivelul hardware-ului prin detectarea defectiunilor inainte ca acestea sa devina defectiuni cu functii avansate de depanare.
Failover pentru CellularTM
 Asigurati disponibilitatea neintrerupta a retelei la distanta cu 4G LTE prin restabilirea conectivitatii WAN fara interventie manuala.
 Management Centralizat
Garantati repetabilitatea si reduceti erorile umane cu Lighthouse Enterprise, permitand tuturor sa obtina o vizibilitate clara in intreaga retea.
Administrare la Distanta
Implementati si asigurati dispozitive de retea in locatii la distanta fara a fi nevoie de administratori la fata locului.